BIO Candy Magasinet Tanker Sådan investerer du i bæredygtige virksomheder

Sådan investerer du i bæredygtige virksomheder

I 2021 er det blevet populært at investere i bæredygtige virksomheder. Dette skyldes nok det øgede fokus på bæredygtighed og miljø her for tiden. I denne fokuseres der på, hvordan du som dansk investor kan investere i bæredygtige virksomheder på en nem måde.

 

Sparindex annoncerede i starten af året, at de i samarbejde med MSCI har oprettet et par indeksfonde, der fokuserer på bæredygtige aktier. Disse fonder lever op til de “skrappeste krav i EU”. Helt konkret er der tale om følgende fonde:

  • Sparindex Bæredygtige Global
  • Sparindex Bæredygtige USA
  • Sparindex Bæredygtige Europa

 

Hvis du vil vide mere om disse fonde, så kan du læse mere om dem på deres hjemmeside. Det vigtigste er, at der er tale om en indeksfonde, som du kan handle på danske børser – eksempelvis på Nordnet. Fordelen ved en indeksfond er, at du bare kan smide dine penge i den uden at skulle bekymre dig om de specifikke aktier, der investeres i.

 

En indeksfond er normalt oprettet med et formål. I denne artikel omtaler vi bæredygtige aktier, så det er formålet bag ovenstående indeksfonde. Der findes også indeksfonde med det formål eller fokus at kigge på vækstmarkeder eller lignende. Indeksfonde er normalt en lavere risiko end andre typer investeringer, fordi din investering er spredt på mange virksomheder. Du bør dog altid læse den individuelle risikovurdering af indeksfonden eller en aktie, før du køber den.

 

Det er selvfølgelig muligt at kombinere investering i indeksfonde med investering i individuelle aktier. Hvis du vil i gang med investering i individuelle aktier, kan du læse denne guide. Der beskrives de mest basale strategier, og hvad du ellers skal være opmærksom på.

 

Bæredygtige virksomheder

For at kunne investere i specifikke aktier, skal du selvfølgelig kende nogle virksomheder. Et meget godt eksempel er den danske virksomhed Ørsted. Denne er blevet kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab for tredje år i træk i 2021. Denne kåring er foretaget af Corporate Knights. Du kan med fordel tjekke Corporate Knights hjemmeside for at finde andre bæredygtige virksomheder inden for samme branche eller andre brancher.

 

Generelt om investering

Hvis du aldrig har investeret før, så bør du lige læse dette afsnit grundigt. I dag er det blevet populært at investere penge i aktier og indeksfonde. Det er gået godt for mange, men der er også folk som taber penge på investering i aktier. Den generelle opfordring er derfor, at du aldrig investerer mere end du kan tåle at tabe. Der er altid en risiko forbundet med investering, og du bør altid læse op på, hvad du investerer i. Vi nævner, at indeksfonde generelt er lavere risiko, men det kommer an på indeksfonden. Kigger du på “Sparindex INDEX Bæredygtige Global KL” på Nordnet og læser faktaarket, står der, at det er 6/7 i risiko – dermed høj risiko.

Related Post