BIO Candy Magasinet Tanker Hvad er Plexiglas/Akryl og hvad kan jeg bruge det til?

Hvad er Plexiglas/Akryl og hvad kan jeg bruge det til?

Dette indhold er sponsoreret

Måske står du overfor et projekt i eller omkring hjemmet, hvor du skal bruge Plexiglas eller akrykplader, men er lidt i tvivl omkring, hvad det egentlig er for noget og hvordan du kan bruge det. Hvis det er tilfældet, så er du kommet til det rette sted, for denne artikels formål er at forklare dig i korte træk hvad Plexiglas (som også går under navnet Akryl) er for noget, samt hvilke anvendelsesområder, det passer godt til. Et projekt, der måske kan ordnes delvist med Plexiglas, er grønne tage i Århus. Grønne tage er blevet mere og mere populære i Danmark og hvem synes ikke det er fedt med æstetikken og bæredygtigheden, som græs på taget medvirker til?

Først i teksten vil du blive indført kort i, hvad Plexiglas/Akryl er for et slags materiale, derefter vil der komme et afsnit, der giver dig indblik i, hvad du kan bruge Plexiglas til. Læs videre og bliv klogere.

Hvad er Plexiglas/Akryl?

Plexiglas er et plastmateriale, som i virkeligheden hedder Akryl, men oftest benævnes som Plexiglas, selvom det faktisk er et varemærke for en tysk akrylproducent og står for plastic and flexible glass. Plexiglas er altså et plastisk og bøjeligt stykke glas, hvis man oversætter akronymet. Det er også en hård plasttype, der er formbar, hvis man opvarmer det til mere end 100 grader celsius. Derfor er det meget anvendt til et hav af forskellige formål, da det altså både kan være hårdt, letvægtigt og med høj slagstyrke, samt formbart ved opvarmning. Plexiglas er også UV stabilt, når det er klart, hvilket betyder, at det ikke gulner og hvis det er farvet, så holder det farven meget længe.

Mulighederne er altså mange, når man bruger Plexiglas. Hvis du vil vide lidt mere om, hvad du kan bruge Plexiglas/akrylplader til, samt hvor du kan finde gode kvalitetsakrylplader henne, så er det emnet for den næste sektion.

Hvad kan jeg bruge Plexiglas/Akryl til?

Plexiglas bruges ofte som erstatning for glas, da det vejer omkring halvdelen af hvad glas vejer og samtidigt er mere slagstærkt.

Inden for industrielle anvendelsesområder er Plexiglas ofte brugt til så forskellige ting som billygter, badekar, lampeglas, flyruder, skilte, tv-skærme, ruder og meget andet.

Plexiglas bruges som oftest i forbindelse med døre og vinduer (det kan være så hårdt og slagstærkt, at det kan modstå en kugle), samt som afskærmning af for eksempel lyd, eller til et utal af andre både praktiske eller dekorative formål. Du kan købe akrylplader hos e-plast.dk, hvis du har en god idé til et projekt, hvor en akrylplade er oplagt til at indgå.

Kort fortalt, er akrylplader eller Plexiglas altså et super godt alternativ til glas, så hvis du har et gør-det-selv-projekt derhjemme, som kræver et stærkt og mindre skrøbeligt alternativ til glas, såsom et legehus, forsatsvinduer eller som afskærmning, så er akrylplader det helt rigtige valg. Hvis du vil bevare lysets gennemtrængning, men undgå det skrøbelige og potentielt farlige glas, så er akrylplader svaret.

Med denne korte indføring, er du blevet klogere på, hvad Plexiglas/Akryl er for noget, samt hvilke steder det anvendes. Forhåbentlig er du blevet lidt inspireret til, hvad du kan bruge Plexiglas/Akryl til. Nu er det bare om at anskaffe sig materialerne til dit næste gør-det-selv-projekt.

 

 

Related Post