BIO Candy Magasinet Tanker Hvad skal jeg bruge til min virksomheds lager?

Hvad skal jeg bruge til min virksomheds lager?

Dette indhold er sponsoreret

Måske står du og har startet en ny virksomhed og skal bruge et lager til at sende og behandle ordrer fra, eller du er en etableret virksomhed, der skal bruge et nyt lager eller optimere det gamle. Men hvad er det nu lige, der er essentielt for et lager? Hvis du sidder i den føromtalte situation og står med dette spørgsmål, er du kommet til det rette sted, for denne artikels formål er at give dig et enkelt og nemt overblik over det mest essentielle, som et lager skal indeholde.

Fem tips til, hvordan du får styr på dit lager

Med de følgende fem tips får du et overskueligt lager, der optimerer dit workflow. At have de rigtige lagerløsninger betyder mere effektivitet samt gode og sikre arbejdsforhold for dine medarbejdere. Denne liste er måske ikke udtømmende, men skal fungere som et godt første skridt til at få stablet et godt og effektivt lager på benene.

  1. Logistikken

Når eller hvis du skal flytte rundt på store kasser, der vejer mere, end hvad et enkelt menneske kan løfte, skal du have styr på det logistiske aspekt. Hvis du skal transportere dine varer over større afstande, skal du anvende hjælpemidler som for eksempel palleløftere, sækkevogne og gitterbure.

  1. Organiseringen af dine produkter

Et uorganiseret lager, hvor der ikke er et fast regelsæt for, hvor produkterne kan findes, er et mareridt. Derfor skal du have styr på dit lager og dine produkters placering. Læg en plan for, hvor varerne skal stå, for at få et optimalt workflow. Du kan bruge produkter som en pallereol, opbevaringskasser, plukkasser m.v. for at sikre et organiseret og let overskueligt lager.

  1. Pakningen af dine produkter

Det afhænger af de produkter, du sælger og sender, hvordan du mest effektivt pakker dem. Hvor meget plads er der for eksempel behov for, og hvor mange pakker bliver der pakket dagligt? Du kan bruge pakkeborde, rullestativer, taburetter, ståstole og trappestiger til at gøre pakningen af dine produkter så ubesværet som muligt, når du ved, hvor ofte og hvor meget du skal pakke.

  1. Sikkerheden skal være på plads

På et lager kan der nemt ske uheld, så det er om at have øje for sikkerheden, både for dig selv som arbejdsgiver og for dine medarbejderes skyld. For eksempel skal du bruge engangshandsker, sikkerhedsknive, sikkerhedsbriller, støvmasker, afmærkningstape m.v.

  1. Rengøringen

Det hygiejniske aspekt på et lager må ikke undervurderes. Et ryddeligt og rent lager er med til at skabe god stemning for dem, der arbejder i det. Samtidig undgår man sundhedsrisici ved at have et beskidt og bakteriebefængt lager. Brug eventuelt aftørringspapir og klude, skraldespande og affaldsstativer.

 

Med disse fem tips kan du se grundlaget for et rigtig godt lager, der tager højde for både effektivitet, funktionalitet, sikkerhed og hygiejne. Du er derfor klædt godt på til selv at begynde at designe dit nye lager. Husk, at listen blot er vejledende, og at et lagers indhold afhænger af produkterne, der bliver solgt.

Related Post