BIO Candy Magasinet Tanker Bitcoin bruger mere strøm end hele Argentina

Bitcoin bruger mere strøm end hele Argentina

BBC udgav en artikel om, at Bitcoin i dag bruger mere strøm end hele Argentina. Vi kigger på, hvorfor det er tilfældet, og hvad det har af betydning for miljøet.

 

Man kan undre sig over, hvorfor Bitcoin overhovedet bruger strøm. Bitcoin bruger i sig selv ikke strøm, men det gør “miners”, der genererer nye Bitcoins. Det fungerer på den måde, at en “miner” stiller computerkraft til rådighed for at udregne komplekse regnestykker. Det er så millioner af computere, der er til rådighed, og de kæmper alle med hinanden om at udregne et bestemt regnestykke, der ændrer sig omkring hvert tiende minut. Alt dette kræver en enorm mængde strøm, som nu udgør mere end Argentinas forbrug.

 

Der er en sammenhæng mellem kursen på kryptovalutaer og strømforbruget “miners” står for. I løbet af det sidste halve år er kursen på Bitcoin steget ekstremt meget, og “miners” ser en mulighed for at tjene penge på det. De opkøber grafikkort og andet hardware til at kunne mine Bitcoins. Det kræver meget strøm at køre disse. Det går dog ikke kun ud over miljøet, når Bitcoin stiger i pris. Nej, det går også ud over dem, der spiller computer. Hvis du skal købe et grafikkort lige nu, så skal du enten betale overpris eller vente i lang tid.

 

At bruge meget strøm er aldrig en god ting, hvis man kigger på det med miljøet i baghovedet. Derfor kan man spørge, hvad det har af indflydelse på miljøet. Det er svært at svare, udover at det har en negativ påvirkning på miljøet. Hvis man kunne fjerne et helt lands forbrug af strøm, ville det være en god ting. Bitcoin har dog gjort, at man har tilføjet et helt lands forbrug af strøm til det store regnestykke.

Dobbeltmoralsk

Manden bag Tesla, Elon Musk, går meget ind for miljøet, når han snakker om, hvordan Tesla kommer til at ændre verdenen. Problemet er bare, at han også snakker positivt om Bitcoin i dens nuværende form – altså hvor den bruger meget strøm. Mange mener derfor, at Elon Musk er dobbeltmoralsk, når han på Twitter skriver positivt om Bitcoin.

 

Ifølge den tidligere nævnte artikel fra BBC, så modtog Tesla miljø subsidier for halvanden milliarder dollars. Tesla brugte også samme beløb på Bitcoin samme år. Dette vil den i artiklen citerede person gerne have undersøgt. Hvorvidt de to ting hænger sammen, kan vi ikke svare på.

 

Der har generelt været stor diskussion, om Bitcoin er så godt, som man beskriver det som. Argumenterne har primært været, at det bruger alt for meget strøm. Bitcoin kører på Proof-Of-Work, der bruger strøm, men man er på nuværende tidspunkt i gang med at undersøge, om det ikke er muligt at ændre det til Proof-Of-Stake. Her bruges der markant mindre strøm, og det gør ikke systemet mindre effektivt.

Related Post