BIO Candy Magasinet Tanker Hvad er en hacker egentlig? Et computer science perspektiv

Hvad er en hacker egentlig? Et computer science perspektiv

Ordene ”hacking” og ”hacker” har forskellige betydninger alt efter, hvem der beskriver dem. I moderne popkultur er en hacker én ting, men inden for computer science og datalogi er en hacker en anden ting.

 

Almindelig brug af ordet ”hacker”

 

I meget af popkulturen bruges udtrykket hacker til at henvise til en person, der stjæler adgangskoder for at få adgang til konti, der ikke er deres egne, eller folk, der bruger snydekoder i videospil. Men inden for datalogi er ingen af ​​disse eksempler på hacking.

 

Snydekoder udgives frit og bruges med vilje af mange spilsoftwareudviklere, og at stjæle en adgangskode fra nogens skrivebord eller gætte den baseret på deres sikkerhedsspørgsmål eller almene brugte adgangskoder er ikke en bedrift inden for computervidenskab. Så hvad betyder hacking inden for datalogi?

 

 

Negative konnotationer

 

Det tidligste tilfælde af hacking kan spores tilbage til 1963, hvor en PDP-1-computer blev tilsluttet MIT’s telefonsystem og brugt til bevidst at forstyrre systemet. I de senere år har hackergrupper som Anonymous og LulzSec påvirket systemer og afsløret forbrugerinformation hos nogle af de største virksomheder rundt om i verden. 

 

I forbindelse med fremkomsten af ​​disse typer angreb har handlingen “hacking” fået en stort set negativ konnotation. Hacking udføres af mennesker, der gerne vil forårsage skade ved hjælp af kraften fra deres computere og internettet.

 

Denne type hackere, eller grupper af hackere, bruger avanceret kodning af vira sammen med specialiserede enheder og programmer til at stjæle information og kompromittere digitale data uden ejerens samtykke.

 

Hacking for dataloger

 

I dag er definitionen af ”hackere” og ”hacking” ret bred. Der kommer flere og flere eksempler på, at hackergrupper kan lancere angreb på større virksomheder og få adgang til deres systemer og data. Derfor er det et stigende behov for virksomheder, at de vurderer deres sikkerhedssystemer ved at hyre dygtige og lovlydige hackere til at udføre målrettede tests.

 

Som et resultat er “white-hat hacking” blevet meget udbredt. White hat hackere, eller etiske hackere, er uddannede dataloger, der ønsker at hjælpe virksomheder med at forbedre deres sikkerhed ved at udføre planlagte hacks for at finde sårbarheder i deres systemer.

 

Resultaterne af disse tests bruges derefter til at skabe en mere omfattende sikkerhedsløsning, der forhindrer angreb fra ondsindede hackere. Denne proces omtales typisk som penetrationstest. Ved at kombinere penetrationstests med effektiv awareness-træning af medarbejdere, kan virksomheder styrke deres cybersikkerhed markant.

 

Der er et løbende behov for nye hackere, der kan forudsige væksten og ændringen af ​​teknologi i de kommende år og finde løsninger på det konstant skiftende landskab af digitale trusler.

 

For virkelig at forstå, hvad hacking betyder inden for datalogi, kræver det en dybtgående forståelse af teknologiens udvikling, og hvordan nuværende cyberangreb er så succesfulde. Stigningen i cyberangreb har ført til et helt nyt fagområde og forståelse i hackersamfundet og i computer science feltet, som giver dygtige hackere mulighed for at være en del af udviklingen og beskytte virksomheder.

 

Related Post