Vi drømmer os væk i naturprogrammer

Dokumentarprogrammer og naturfilm er efterhånden rigtig stort, og mange ser det, når de sidder derhjemme og slapper af. Der er nemlig bare et eller andet afslappende, ved at se på noget smuk natur og nogle flotte dyr. 

Lækkert tv

Det er så afstressende, at se på naturen og se dyrenes stille liv, hvor man ikke selv behøver at tænke over, hvad der mon sker om lidt. I aktionfilm og gyserfilm forventer man hele tiden at der sker noget nyt, og at hovedpersonen foretager sig et eller andet velplanlagt, men i naturprogrammer slapper man bare af, og kigger bare – det er nemlig umuligt at forudse, hvad der vi ske.

Det er især godt tv til når man har tømmermænd og ikke ønsker at tænke. Mange bruger det også bare til at slå hjernen fra, eller til at falde til ro til. Det er nok også derfor, at der efterhånden findes så utroligt mange forskellige dokumentar- og naturkanaler, hvor man kan sidde og se natur- og dyreprogrammer ud i én køre – så er dagens tema ligesom sat.

Lånt af natgeo.dk

Vi drømmer os væk

En ting vi også kan bruge disse programmer til, er at drømme os langt, langt væk, især hvis vi er trætte af vores hverdag. Hvis vi er trætte af arbejdet, familien, husarbejdet, vejret og så videre, så er det rart at glemme sig selv og sine problemer, og bare drømme sig væk. Det er dejligt forpligtningsløst. Når nu man ikke har tid, råd eller mulighed for at tage ud at rejse, så er det en nem udvej.

Det allermest optimale vil selvfølgelig være at tage ud at rejse, men det er bare sjældent, at det passer ind i en travl hverdag med arbejde, hus og børn – det passer hvert fald ikke for mig. Man skal tage et ret stort stykke tid ud af kalenderen, og bruge en masse penge på én gang. Penge man nemt kunne bruge på andre ting, såsom at afdrage gæld, reparere bilen eller købe børnene en ny vintergarderobe. Penge der ofte kan stresse os, hvilket gør, at vi netop har brug for at drømme og rejse væk.

Vi har altså ligefrem brug for naturprogrammerne i en travl hverdag!