Mere populært at drikke kaffe i biografen

Trend’sne ændrer sig hele tiden, og vores mad- og drikke kulturer bliver mere og mere flydende, så der ikke længere er faste ritualer for, hvad der kan lade sig gøre i visse sociale sammenhænge. Dette gælder sig også i biografen.

Biografen er ellers et af de steder, hvor madkulturen har holdt fast i længst tid, og den klassiske popcorn og burger menu lever stadig i bedste velgående. Men det er ikke længere end selvfølge at slik og sodavand er på menu’en, når vi går i biffen.

Hvad er det så, der skyldes, at der efter 20 år uden ændringer på området pludselig begynder at ske ændringer på din ting vi indtager i biograns sale? Det er jo ikke fordi kaffe ikke fantes for 10 eller 20 år siden?

Kaffekulturen har ændret sig

Jo vist, kaffe har fantes i hele biografens historie, og ja, der er blevet drukket en kop kaffe i biffen i ny og næ, men ikke på samme måde som vi ser i dag. Der er sket en ændring fra, at kaffe er en hverdagsting, til at det nu er blevet noget, man nyder, når man skal hygge sig.

Hele vores kaffekultur har måske endda mere skylden end den måde, vi går i biografen på, har. Man tager i dag ud og drikker kaffe på caféer og betaler kaffe i dyre domme for at få sin speciale cafe-latte-ekstra-special-lavet-et-eller-andet, hvorimod man før drak en kop filterkaffe 3-4 gange om dagen.

I dag drikker vi også kaffe overalt. Vi tager kaffe med, tager på café, drikker kaffe i byen, drikker ice-coffe på stranden om sommeren, og generelt har hele barista-bølgen bare skyllet ind over især storbyerne og har taget vores ædle kaffetradition til nye højder.

Det er altså også gået udover biograferne, der nu gladeligt sælger de varmedråber med karamel-sirup og hvad, du ellers vil have til. Kaffen er simpelthen blevet danskernes nye lørdagsslik.

Biografkulturen har ændret sig

Udover at der er sket noget på vores kaffevaner, så er der også sket en helt basal ændring på den måde, vi går i biffen på. Vi danskere spiser slet ikke så meget slik og drikker så meget sodavand som hidtil.

Mange af os vil ligeså gerne have en vitaminvand og en pose nødder med i biografen, og ja, en kop kaffe for den sags skyld. Det hele er også en del af det sundhedsfokus, der har hersket i Danmark, der gør at vi ikke længere i ligeså høj grad føler os nødsaget til at proppe os med de søde sager.

Hvis vi i stedet kan slå tre fluer med ét smæk og klare aftenskaffen, den søde tand og have noget at drikke, er kaffen jo det ideelle lørdagsslik.

Læs mere om kaffetrends på merrild.com