Mark Thorsen: Sociale profiler til musik

Sociale medier til musik og film har været et stort hit længe. Men hvilke sociale medier findes der egentligt?

Hvis man gerne vil dele og lytte til musik online er der især på lytte delen mange muligheder, en oplagt er Spotify og lignende. Dog findes der også andre musik og video tjenester på nettet – også andre end YouTube til video. Læs herunder om et par af dem.

Soundcloud

Soundcloud kan bruges til både at dele sin egen musik og at lytte til andres musik. Især inden for elektronisk musik, hvor folk ofte laver deres egen musik og sæt på op til flere timer, er Soundcloud populær. Det er en nem og gratis måde at få sin musik ud på. Derudover har platformen et simpelt og tiltalende design, som er både nemt at overskue og finde rundt i. Man kan både søge efter musik (track, kunster osv.) og browser musik efter kategorier. Jeg har ikke lavet min egen musik og lagt op, men jeg nyder meget at lytte til andres.

Min profil: Mark Thorsen Soundcloud

MySpace

MySpace har efter efterhånden levet et omtumlet liv siden starten i 2003, siden har mediet skiftet både ejere og strategi et par gange. Den mest kendte ejer har været Justin Timberlake som i 2011 købte sig ind i MySpace, og hvor der blev annonceret en hel relancering af den ellers noget slidte platform. MySpace blev af mange i en årrække betragtet som en ungdommelig platform, måske især pga. det noget kaotiske design og opsætning. Alle brugere kunne oprette deres egne sider, som efterhånden som der blev tilføjet mere og mere indhold, blev mere og mere kaotiske og forvirrende.

I dag har MySpase et mere strømlinet design og ligner til forveksling mange af de andre sociale medier der eksistere. Om fremtiden har en plads til MySpace, vil tiden vise. Dog har siden på den ene side, den fordel at den er relativt kendt, måske især fordi det var så hurtigt ude og har 10 år på bagen. På den anden side slæber MySpace stadig rundt på et rygte som lidt useriøs og det kan blive svært at slippe af med i kampen med de øvrige sociale medier.

Se min profil her: Mark Thorsen MySpace

Vimeo

Selvom Vimeo er beregnet til videoer, så opstår der efterhånden mere og mere et cross-over imellem video- og musik-delings medier. Den store spiller som jo er Google i form af YouTube, bliver ofte brugt til at ligge musik på nettet, enten i form af musikvidoer, private optagelser af musik med enten live video eller et diasshow af billeder, som underlægning til musikken. Ligeledes kan Vimeo benyttes til at ligge vidoer op med musik. Platformen har et lidt andet designmæssigt udtryk end YouTube, med store grafiske elementer, som gør den nem at overskue og enkel at navigere.

Min profil: Mark Thorsen Vimeo