Grøn opvarming af din biograf

Er du biografejer og ønsker at hjælpe klimaet med grønnere opvarmning? Så kan du på GreenMatch læse mere om dine grønne alternativer og indhente gratis tilbud.

Det grønne alternativ

Hvert år bruger biografer mange ressourcer på at opvarme deres biografsale, og det er både dyrt for dig ejerne, og det er meget belastende for miljøet. Vil du som ejer spare penge på sigt, og samtidig have en grøn profil, kan du med fordel benytte dig af en grønnere opvarmning.

Det bedste form for grøn opvarmning for en biografejer er i de fleste tilfælde er solenergi. Solenergi skaffes ved at få installeret et solfangersystem. På en biograf er der i de fleste tilfælde en masse ubrugt plads på toppen af bygningen. Denne plads vil kunne blive brugt til at installere en masse solfangere. Facaden på bygningen vil også være et udemærket sted at få installeret solfangere. Vælger du at få installeret solfangere er det vigtigt at overveje, at solfangerne gerne skal installeres med en hældning på 40 grader og være så sydvendt som muligt. Selvom taget på biografbygningen er fladt, kan solfangerne godt installeres således at de får en hældning på 40 grader. Det samme gør sig desuden gældende for solfangere på facaden.

Den grønne energi kan også bruges til andet end opvarmning. Et solfangeranlæg kan også bruges til elektricitet. Så alt el du bruger i biografen, kan i teorien godt komme fra grøn energi.

Gratis markedsføring

At få installeret et solfangeranlæg kan virke som en dyr beslutning, og der er da også en stor engangsbetaling forbundet med at få det installeret. I første omgang vil du kunne mærke en forskel på varme- og elregningen, da et solfanger anlæg vil kunne spare dig for en masse penge på den front, men der er også andre store fordele ved at få installeret et solfangeranlæg.

Med det enorme fokus der er på grøn energi i Danmark, er der utrolig meget “goodwill” at hente ved at få installeret et solfangeranlæg. Forestil dig et enormt PR arrangement som kunne stables på benene i forbindelse med opførelsen af et solfangeranlæg. Det vil være muligt at brande biografen som grøn, og det kan skabe meget stor opmærksomhed fra omverden, og skabe meget positiv omtale.

Med den øgede brandværdi følger en masse muligheder. Det kan være muligt at lave andre grønne arrangementer, og blive en slags ambassadør på området, da det ikke tidligere er set. Samtidig vil det også give et incitament for at hæve priserne en smule, da kunderne ønsker at støtte det grønne projekt.