Film sætter fokus på miljøudfordringer

Brændende skov- vi skal passe på skove og miljø

Fokus på miljøet og de udfordringer vi står overfor, er vokset meget de senere år. Film som Al Gore’s “An Inconvennient truth”, har været med til at få folk til at få øjnene op for problematikken og anerkende, at det er nødvendigt, at der bliver gjort noget. Folk har også taget budskabet til sig, og energivenlige alternativer såsom vind-, vand- og solenergi er dog også blevet mere udbredte de senere år. Der er kommet mange flere virksomheder, som også udbyder grønne energiformer, eksempelvis virksomheden Dansk Varme Service.

Vi er nået et stykke, men der er stadig lang vej igen.

Den ubekvemme eller bekvemme sandhed?

Siden Al Gore’s film, “An Inconvennient Truth” har der været mange forskellige film og dokumentar udsendelser, omhandlende den påvirkning den menneskeskabte globale opvarmning har på  vores Jord.

Eksempelvis har Forestry Commission (den engelske pendant til Skov- og Naturstyrelsen i Danmark) produceret filmen “A Convennient truth”, som er et modstykke til Al Gore’s film. Filmen handler også om de kolossale udfordringer vi står overfor, for at imødekomme de globale klimaforandringer. Men den bekvemme sandhed er, at vi har mulighederne for at tilpasse os og afværge de værste klima-scenarier.

Således forsøger denne film at sætte fokus på, de muligheder vi har for at imødekomme udfordringerne. Budskabet i filmen er groft sagt, at den ‘globale skovsektor’ og alle verdens træer kan være med til at løse dele af de miljøproblemer, vi står overfor. Nogle af deres hovedpunkter er eksempelvis:

  • De eksisterende skovarealer skal beskyttes
  • Vi skal genskabe verdens skovdække
  • Benyt træ til energi
  • Benyt mere træ som byggemateriale

Andre film med et miljøfokus

Nedenfor er en liste over nogle af de bedste film og dokumentar med et miljøperspektiv. Mange af filmene omhandler temaet ‘fossile brændstoffer’, men ens for dem alle er, at de omhandler den menneskelige påvirkning på miljøet.

  • Elemental (2013)
  • A Crude Awakening:The Oil Crash (2007)
  • Dirt!The movie (2009)
  • Earth (2009)
  • National Geographic: Human footprint (2008)
  • Big Boys Gone Bananas (2012)

Ovenstående er blot et lille udsnit af de film, der er produceret med det formål at øge vores fokus på de miljøudfordringer, vi står overfor. De er alle yderst inspirerende film, som bestemt er værd at se. Filmene giver stof til eftertanke, og man kan virkelig se behovet for, at vi går over til mere vedvarende energi former. Dette indbefatter at bruge mindre fossile brændstoffer, og mere miljøvenlige energiformer. Eksempelvis er varmepumper, solceller, el-biler og genbrug noget vil alle relativt let i vores hverdag, ville kunne skifte over til.

Således er der ikke nogen undskyldning for ikke at være bevidst om denne problematik, og samtidig være med til at beskytte vores Jord.