Fangede du heller ikke lige handlingen i din sidste film?

Mange film kan hurtigt blive en smule forvirrende, og misser du et vigtigt øjeblik eller to giver hele filmen måske ikke mening. Mange biografgængere læser derfor ofte en synopsis af filmen, hvor handlingen bliver beskrevet udførligt.

Kult klassikeren over dem alle

Mange film har i tidens løb opnået kultstatus. Kultstatus kan opnås på mange måder, det kan være handlingen, plottet eller bare elendig scenografi som kan gøre en film kult.
I tilfældet “Donnie Darko” med en meget ung Jake Gyllenhaal i hovedrollen, er det den utrolige forvirrende handling og det besynderlige plot der gør udslaget.
Hvad er det præcist der sker i forhold til “Frank the Bunny” i Donnies drømme? Og hvad symboliserer figuren og de besynderlige tidsrejser egentlig?

Det var et par spørgsmål jeg tænkte over i de efterfølgende dage, og simpelthen blev nødt til at undersøge nærmere. Grundet Donnie Darko kultstatus var der mange fortolkninger at finde online. Et problem var dog at alle sammen var på engelsk, så fangede stadig ikke helt meningen og plottet med filmen. Jeg gav google translate et forsøg, og fik efterhånden syslet mig frem til en forståelse af denne kult klassiker.

Synopsis ikke på dansk

Andre mennesker står måske i lignende situationer efter at have set en forvirrende film, men vælger ikke at nøjes med en fesen google translate oversættelse. Har du synopsen på engelsk eller et hvilket som helst andet sprog, kan du bruge oversættelsesbureauet Lingobob til at nå til bunds i sagen.

Det lyder måske som en dyr løsning, men nogle spørgsmål kræver simpelthen svar..

Men ellers go’ film til alle filmentusiaster derude:)