Events i biografen?

Biografsal, klar til at modtage gæster

I alle brancher forsøger man løbende at udvide sortimentet, for at øge indtjeningspotentialet. Det gælder også for de danske biografer, som forsøger at lokke folk ind. Det har betydet at vi i de senere år har set biografer forsøge sig med visning af Formel 1 løb, Super Bowl og lignende. Men er det federe at gå i biografen og se disse ting i stedet for at se dem derhjemme?

Hvad er fordelene ved at se det hjemme?

Den største fordel ved at blive hjemme og se Super Bowl er hyggen med vennerne under private og afslappede forhold. Hvis man vil se kampen på en storskærm kan man leje en, eksempelvis hos tuxen.dk. Så minimerer man risikoen for at folk ikke kan se hele skærmen, eller sidder fra en dårlig vinkel, fordi skærmen er for lille i forhold til hvor mange mennesker man er. Derudover kan man købe snacks og lignende og have stående på bordet, til når man bliver sulten. Hvis man midlertidigt indretter sin lejlighed til en hjemmebiograf, kan man helt selv bestemme hvordan arrangementet skal være. Har man lejet en storskærm, er der desuden det plus at man kan bruge sit almindelige fjernsyn til andre ting, dette giver muligheden for at multitaske og lave to ting af gangen. Hvis man eksempelvis ser 24-timers løbet Le Mans, kan man have en Playstation turnering i gang på det almindelige fjernsyn, samtidig med at man følger med i løbet.

Hvad kan biografen tilbyde?

Når man går i biografen og ser sportsbegivenheder, er det ikke ligesom at se film i biografen. Folk regner ikke med den samme stilhed, som der normalt forventes i en biograf, og ser man Super Bowl vil man typisk have lyst til at diskutere hvad der sker når der er spilstop. Samler man drengene og går i biografen, sikrer man sig først og fremmest at alle sidder godt og kan se skærmen, hvilket absolut er et plus. Derudover er der god forplejning, da enhver biograf med respekt for sig selv har slik, popcorn og drikkevarer, som man kan købe. Dermed risikerer man ikke at løbe tør for de søde sager undervejs. Derudover kommer man til at opleve en lille smule stadion-stemning, fordi man sidder mellem andre entusiaster.

Jeg kan sagtens argumentere for at begge valgmuligheder er bedst, så det er op til en selv og vennerne, hvilken løsning man synes der er bedst. Det kan også være forskelligt fra event til event, hvad man synes der er den optimale løsning.